Recent Posts

När tror du att vi tar hem jackpotten?

Inom en vecka
Inom en månad
Inom ett halvår
Inom ett år
Om mer än ett år

En amerikan vann en halv miljard dollar

Det ligger inte riktigt för någon av oss att bli avundsjuk, men klart är att vi ibland tänker att “det kunde varit jag” när vi hör om någon fantastisk vinnarhistoria. Fram till den 18:e maj i år var vi mest avundsjuka på den norrman som i september 2011 snurrade hem motsvarande cirka 110 miljoner svenska kronor genom att klicka igång ett fåtal free spins på slotten Mega Fortune. Vilken otrolig tur han hade! Norrmannen är dock numera inte längre fokus för vår milda avundsjuka. I stället har en numera stormrik amerikan tagit över den positionen.

Den 18:e maj betalades den största enskilda lotterivinsten i historien ut till en amerikan som hade köpt en lott till det gigantiska lotteriet Powerball. Powerball är ett landsomfattande lotteri som var och varannan amerikan köper lotter till varje vecka. Det är inte ovanligt med vinster på motsvarande över en miljard svenska kronor i Powerball, men den lycklige vinnaren i dragningen i maj vann betydligt mer än så. Han plockade nämligen hem smått makalösa 590 miljoner dollar. Det är en hisklig massa dollar, som i svenska kronor blir omkring fyra miljarder. Enligt lotteriets regler får vinnaren välja mellan att ta ut pengarna som en årlig annuitet (en betalning årligen i x antal år) eller ta ut vinsten som en klumpsumma. Med det senare alternativet blir totalsumman betydligt lägre. Faktiskt halveras den nästan, men även hälften av 590 miljoner dollar borde väl räcka livet ut?!

Så här i jämförelse med Powerball-vinsten känns våra största casinovinster genom åren minst sagt blygsamma, men vi kämpar på!


 
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>